Europos suaugusiųjų mokymosi darbotvarkė

Anksčiau aprašytos specifinės prioritetinės sritys pateikia daugybę pasiūlymų, tokių kaip suaugusiųjų ir jų mokymosi aplinkos kūrybiškumo ir inovatyvumo didinimas.

Siekiant plėtoti naujas pedagogikos ir kūrybiškas suaugusiųjų mokymosi aplinkas, taip pat skatinti suaugusiųjų mokymąsi kaip priemonę piliečių kūrybingumo ir inovatyvumo gebėjimams stiprinti, valstybės narės kviečiamos daugiausiai dėmesio skirti:

  • Skatinti įgyti transversalias pagrindines kompetencijas, tokias kaip išmokimas mokytis, inovatyvumo ir verslumo pojūtis, kultūrinis informuotumas ir išraiška, ypač suaugusiųjų mokymosi sektoriuje taikant Europos pagrindinių kompetencijų programą.
  • Didinti kultūrinių organizacijų (muziejų, bibliotekų ir t. t.), pilietinės visuomenės, sporto organizacijų ir kitų institucijų kaip kūrybiškos ir inovatyvios aplinkos neformaliam suaugusiųjų mokymuisi ir savišvietai vaidmenį.
  • Suaugusiųjų mokymui geriau išnaudoti IRT kaip priemones prieigos platinimui ir teikimo kokybės gerinimui, pavyzdžiui, išnaudojant naujas nuotolinio mokymosi galimybes ir el. mokymosi priemonių bei platformų kūrimą, kad būtų galima pasiekti naujas tikslines grupes, ypač turinčias specialių poreikių ir gyvenančias atokiose vietovėse.

Kad anksčiau išvardytos prioritetinės sritys atitiktų keturis strateginius programos „Švietimas ir mokymas 2020“ tikslus, valstybės narės kviečiamos toliau prisidėti gerinant informacijos bei duomenų apie suaugusiųjų mokymąsi Europos, nacionaliniu, regioniniu ir vietos lygmenimis rinkimą, lyginimą ir analizę.

Daugiau apie prioritetines sritis sužinosite apsilankę: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2011:372:0001:0006:EN:PDF

Paskutinį kartą modifikuota: Antradienis, 2014 rugsėjo 16, 15:28