„VOSES“ – Savanorystės sprendimas verslumo dvasiai

Nerimas dėl ekonominės krizės poveikis darbo rinkai yra aktualus visoms Europos valstybėms. Recesija ypač palietė jaunus žmones.

Projektu VOSES siekiama paskatinti jaunų žmonių verslumo dvasią. Tai daryti padės anksti arba neseniai į pensiją išėję savanoriai mentoriai (virš 50 m. amžiaus). Projektas vykdomas per mentorystės programą, paremtą:

  • Devynis modulius turinčiu internetinius mokymo kursu, kurio techninis verslumo turinys buvo sukurtas remiantis WTE kursu (Moterys – technologijų verslininkės).
  • Mentorystės programa, senjorų žinias ir mokymą perduodanti per patirtį, sukurs asmeninius pasitikėjimu grįstus santykius, kurių tikslas – patarti, stimuliuoti ir skatinti jaunus verslininkus realizuoti savo poreikius tiesiogiai bendraujant per platformą ir susitikimų metu.

Mokymo ir mentorystės programa bus plėtojama per interaktyvią platformą, sujungsiančią darbo rinkos patirtį turinčius pensininkus su jaunais verslininkais. Vyresnio amžiaus žmonės nemokamai teiks patarimų, kaip vykdyti projektus. Platformoje bus sukaupta visa atitinkama medžiaga ir informacija apie perduotus rezultatus.

Mokymo kursuose daugiausiai dėmesio skiriama tarpasmeninėms ir pagrindinėms jaunų suaugusiųjų kompetencijoms. Mokymo priemonė buvo sukurta remianti specifiniais tikslinės grupės poreikiais ir anksčiau nustatytais darbo rinkos poreikiais.

Mentorystės metodologija papildo mokymo kursą ir el. kursui suteikia pridėtinės vertės. Kursas, kurį sustiprins mentorystė, padės praktikantams plėtoti pagrindines kompetencijas, reikalingas suvokti valdymo procesą. Jis taip pat padidins praktikantų pajėgumus panaudoti savo žinias konkrečiose situacijose ir paskatins pasitikėjimą savimi, kuris reikalingas norint idėjas paversti realiais ir įgyvendinamais projektais.

Paskutinį kartą modifikuota: Antradienis, 2014 rugsėjo 16, 15:56