„Age in Tandem“

Aktyvesnis vyresnio amžiaus darbuotojų dalyvavimas darbo rinkoje yra svarbus veiksnys, prisidedantis prie pažangaus, tvaraus ir integruoto augimo, ir padedantis siekti pagrindinio strategijos „Europa 2020 “ tikslo – moterų ir vyrų darbo lygį pakelti iki 75 proc. Todėl svarbu kovoti su diskriminacija dėl amžiaus darbo ir užimtumo srityje. Vyresnio amžiaus žmonių diskriminacija yra svarbus veiksnys vyresnio amžiaus darbuotojų atskirčiai darbo rinkose. Sykiu reikalingos investicijos į mokymosi visą gyvenimą iniciatyvas, pritaikytas prie darbo rinkos poreikių.

Remiantis šiais poreikiais ir problemos, pagrindinis projekto „Age in Tandem“ tikslas yra tarpvalstybinės partnerystės įtraukimas siekiant pritaikyti ir perduoti gerąją praktiką, pasieką ankstesniame inovatyvių veiksmų projekte (projektas TALENTAGED). Kad pavyktų tai padaryti, konsorciumas išanalizuos senėjančios darbo jėgos išlaikymo darbe ir naujo įdarbinimo situaciją. Analizė bus vykdoma per darbą vietoje – jame dalyvaus komandos, sudarytos mokymo ir orientavimo struktūros, kuri vadovaus ir vertins procesą, ir įvairių formų, kuriose galima ištestuoti metodologiją.

Kiekvieno partnerio bus paprašyta metodologiją giliau taikyti savo šalyje (Čekijos Respublikoje, Slovėnijoje, Slovakijoje, Vokietijoje ir Rumunijoje), daugiausiai dėmesio skiriant vietiniams galutiniams naudos gavėjams, kuriems reikalingas didesnė pagalba (brandaus amžiaus darbuotojai, paveikti krizės). Kad tai pavyktų, kiekvienas partneris gali įgalinti specifines metodologijos dalis, remdamasis vietos analizės rezultatais ir pradėdamas nuo gausios patirties, kurią konsorciumas yra surinkęs brandaus amžiaus darbuotojų darbingumo, mokymosi visą gyvenimą ir gyvenimo kokybės senėjant srityje.

Projekto „Age in Tandem“ pagrindas:a) situacijos analizė, kurioje daugiau dėmesio skiriama esamoms vietinėms brandaus amžiaus darbuotojams skirtoms mokymo ir orientavimo sistemoms (per interviu, pateiktos informacijos analizę ir tikslinių grupių tyrimus) ir vietinių brandaus amžiau darbuotojų užimtumo; b) originalios „Talentaged“ metodologijos taikymas remiantis situacijos rezultatų analize ir nuosekliai apmokytų vietos ekspertų grupių pagalba; c) pritaikytos metodologijos eksperimentinis taikymas vietos aplinkybėms (vadovaujant vietos ekspertų komandoms), kurio naudos gavėjai – brandaus amžiaus darbuotojai; d) brandaus amžiaus darbo jėgos mokymo ir orientavimo srities ekspertų tarptautinio tinklo sudarymas, įgyvendinant ir aktyvinant internetinę platformą.

Tokiu būdu konsorciumas siekia didinti darbdavių (viešųjų ir privačių) informuotumą apie brandaus amžiaus darbuotojų kompetenciją ir įgūdžius; didinti brandaus amžiaus darbuotojų užimtumą (tiek darbo vietos išsaugojimo, tiek savarankiško darbo atvejais) projekte dalyvaujančiose teritorijose; stiprinti profesionalių lektorių ir orientavimo specialistų kompetencijas brandaus amžiaus darbo jėgos atžvilgiu suteikiant jiems inovatyvias priemones: „Talent aged“ metodologiją, pritaikytą ir ištestuotą vietos aplinkybėmis.

Paskutinį kartą modifikuota: Antradienis, 2014 rugsėjo 16, 15:57