Vyresnių žmonių aktyvumo indeksas

Europos komisija ir Jungtinių tautų ekonomikos komisija Europai (UNECE) ką tik paleido naują informacinį internetinį puslapį apie Vyresnių žmonių aktyvumo indeksą. Juo siekiama pagerinti šio naujo statistikos įrankio prieinamumą visiems galimiems naudotojams.

Vyresnių žmonių aktyvumo indeksas buvo pristatytas baigiamojoje 2012 m. konferencijoje Kipre. Jis nacionalinių ir Europos politikų formuotojams siūlo priemones išmatuoti neišnaudotą senjorų potencialą 27 ES valstybėse ir už jų ribų.

Indeksas rodo, kiek galimybių vyresnio amžiaus žmonės turi išnaudoti visą savo potencialą darbo, dalyvavimo socialiniame bei kultūriniame gyvenime ir nepriklausomo gyvenimo atžvilgiu. Indeksas taip pat rodo, kiek gyvenamoji aplinka senjorams suteikia galimybių gyventi aktyvų gyvenimą.

Naujasis informacinis puslapis siūlo lengvą prieigą prie visos su Vyresnių žmonių aktyvumo indeksu susijusios informacijos. Jis taip pat bus nuolat atnaujinamas pateikiant naujausią informaciją. Jame taip pat pateikiamas specialus įžanginis politikos pranešimas, informacija apie konceptualią Vyresnių žmonių aktyvumo indekso programą, metodologiją ir rezultatus. Galimiems naudotojams taip pat suteikiama prieiga prie „Excel“ failo su išsamiais duomenimis apie Vyresnių žmonių aktyvumo indeksą ES valstybėse narėse.

Vyresnių žmonių aktyvumo indeksas buvo sukurtas 2012 m. vykdant bendrą projektą, kuriame dalyvavo Europos Komisijos užimtumo, socialinių reikalų ir įtraukties generalinis direktoratas, UNECE populiacijos skyrius ir Europos socialinės gerovės politikos ir mokslinių tyrimų centras Vienoje.

Prieiga prie Vyresnių žmonių aktyvumo indekso: http://www1.unece.org/stat/platform/display/AAI/Active+Ageing+Index+Home

Paskutinį kartą modifikuota: Antradienis, 2014 rugsėjo 16, 15:36